Hirdetés

Csatlakozz hozzánk


Hirdetés

Hirdessen a General Public blogon!

Árainkról érdeklődjön a marketing@generalpublic.hu e-mail címen.

Kiemelt partnerünk:

Negyvenezer egészségügyis kap plusz pénzt decemberben

2011.12.14. 10:51 Faigl Zoltán

Közel negyvenkétezer, frontvonalban dolgozó egészségügyi alkalmazott kap egyszeri bérkiegészítést a népegészségügyi termékadóból befolyt pénzből – derül ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kedden kiadott közleményéből.

 

Az összesen 3,4 milliárd forintból a pótlékra jogosult egészségügyi dolgozók bruttó 21600, 72000 illetve 90 000 forintot kapnak. A közleményben a NEFMI úgy indokolta döntését, hogy Ők azok, akik közvetlen betegágy mellett végzik munkájukat, ezért fokozott fizikai és pszichés terhelésnek vannak kitéve.

A kifizetés a költségvetési intézményeknél közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatottak mellett valamennyi, az E. Alapból finanszírozott szolgáltatást nyújtó intézmény (egyházi, civil gazdasági társaságok) dolgozóját, a büntetés-végrehajtási intézmények kórházainak hivatásos egészségügyi dolgozóit és a Magyar Honvédség egészségügyi beosztású katonáit is érinti.

Az államtitkárság arra törekszik, hogy a Semmelweis Tervben meghatározott egészségügyi struktúra-átalakítással 2012-ben a háziorvosok és házi gyermekorvosok szintjén minél hatékonyabb legyen a betegút szervezés. Emellett elengedhetetlennek tartják, hogy háziorvosi és házi gyermekorvosi körökben is támogassák a munkaerő itthon tartását.

Ezek mellett indokolt a mentők és betegszállítók megemelkedett üzemanyagköltségének fedezése, így szintén félmilliárdot kap az Országos Mentőszolgálat és a betegszállítók - olvasható az államtitkárság közleményében.

A lakosság folyamatos és biztonságos gyógyszerellátása érdekében az egészségügyi államtitkárság létrehozta, az átmeneti gyógyszerellátási zavar kezelését koordináló operatív testületet, valamint sürgősséggel elvégezte az idevágó jogszabályok módosítását. Kezdeményezte továbbá egyes gyógyszerek külföldről történő azonnali beszerzését, amelyhez a most megjelent kormányhatározat biztosítja a szükséges, idei többletforrást is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://generalpublic.blog.hu/api/trackback/id/tr403462618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása