Hirdetés

Csatlakozz hozzánk


Hirdetés

Hirdessen a General Public blogon!

Árainkról érdeklődjön a marketing@generalpublic.hu e-mail címen.

Kiemelt partnerünk:

Rendőröket hívtak az MTV székház előtti éhségsztrájkolókra

2011.12.17. 18:13 Faigl Zoltán

Rendőrök érkeztek szombat este az MTVA székháznál múlt hét óta éhségsztrájkot folytatókért. A merites.hu úgy értesült, hogy a rendőröket az MTVA biztonsági szolgálata értesítette, mert szerintük magánterületet foglaltak el a sztrájkolók.

 

Jelenleg arról vitatkoznak, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tulajdonosa, avagy bérlője az említett területnek – tudtuk meg Nagy Navarro Balázstól, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének alelnökétől, aki Szávuly Arankával, a szervezet alelnökével együtt a múlt héten kezdett éhségsztrájkba, mert véleményük szerint a közmédiában manipulációk zajlanak.

Mucsi Nóra, a BRFK sajtóügyeletese megerősítette, hogy a rendőrséget az egyik biztonsági cég értesítette. Hozzátette: Mivel magánterületről van szó, a rendőrség így csak meghatározott esetekben járhat el, így rendőri intézkedés nem történt.

Az MTV és a Duna Tv december 3-i híradójában kitakarták Lomnici Zoltánt, volt főbírót, ekkor kezdett éhségsztrájkba Nagy Navarro Balázs, Szávuly Aranka, és a Duna tv-s Patakfalvy Sándor.

Az éhségsztrájkolókkal - két rendőr kíséretében - egy hadnagy közölte, hogy – mivel magánterületről van szó - csak azok tartózkodhatnak az említett helyen, akik belépésre jogosító kártyával rendelkeznek a székházba. Nagy Navarro a merites.hu kérdésére azt is elmondta, hogy ott tartózkodásuk óta már többször kérték az MTVA vezetőit, hogy mutassák be a tulajdonlásról, vagy bérlésről szóló hivatalos okiratot, ám ez eddig nem történt meg. Hozzátette: folyamatosan érkeznek az aktivisták és szimpatizánsok. Bár cserélődnek az emberek, több tíz ember mindig a helyszínen van és folytatják a sztrájkot – közölte Nagy Navarro Balázs.

A bejegyzés trackback címe:

https://generalpublic.blog.hu/api/trackback/id/tr833471298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása