Hirdetés

Csatlakozz hozzánk


Hirdetés

Hirdessen a General Public blogon!

Árainkról érdeklődjön a marketing@generalpublic.hu e-mail címen.

Kiemelt partnerünk:

A Nemzeti Színház és ami mögötte van: Kóbor kutyák, szipusok és bűnözők Közvágóhídon.

2011.06.01. 17:02 Faigl Zoltán

A ferencvárosi önkormányzat 40 főre bővítette a közterület felügyelők létszámát, olvasható a polgármesteri hivatal honlapján. A Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája mögött található forgalmas közlekedési csomóponton, Közvágóhídon azonban kóbor kutyákra, szipusokra, bűnözőkre és hajléktalanokra panaszkodnak az utasok:

23 éves vagyok. édesanyám munkából haza fele tartott, amikor a jegypénztárban bérletvásárlás közben rabolták ki, de volt már precedens arra is, hogy az esti órákban néhányan odajöttek hozzám, zaklattak, fogdostak.

Volt olyan utas is, aki elmondta: pánikszerűen retteg a nagy kutyáktól, de mivel nem tudja kikerülni ezt a területet, szinte naponta kell megbirkóznia félelmeivel.

A IX. kerületi Eb telepen, azt mondták: már többször kaptak bejelentést, de mivel a kutyák a hajléktalanokkal vannak, hiába viszik be a telepre, másnap kihozzák az állatokat.

A fedél nélküliek megerősítették ezt. A kutyákkal kapcsolatban annyit mondtak: télen meleget ad a testük, egyébként pedig vigyázzák azt a keveset, amijük még van.

A problémás környékről Dr. Bácskai János, IX. kerületi polgármester belátta: A kétszintű önkormányzati rendszer hibája, hogy a feladatok várják a gazdájukat. A közterületek egy része ugyanis kerületi, ahol BKV járművek járnak azok fővárosi fenntartásúak. Ezeken a csomópontokon – ilyen a Ferenc körúti aluljáró is – két kerület találkozik, plusz a főváros fennhatósága is érvényesül. A fővárosi hajléktalankérdés megoldását nehezen akarja felvállalni bárki is, a feladatok várják a gazdájukat, de amennyire tőlünk telik, próbáljuk orvosolni a problémát.

Közvágóhíd esetében azonban a fő veszélyforrást a kutyák jelentik, amihez a polgármester annyit fűzött hozzá:

Van eb rendeletünk, melyben vannak az ebtartásra vonatkozó rendelkezések, ezen lehetne olyan fogást találni, ami orvosolná a kutyaproblémát. A bűnözés ellen közösen kellene fellépnie a rendőrségnek, illetve a közlekedési vállalatnak, de fel fogjuk hívni a közterületesek figyelmét is.

Hogy mindezek eddig miért nem történtek meg, hivatalos válasz nincs.  Kapaszkodónak azonban az meglehetősen kevés, hogy a IX. kerületi ebtartási rendeletben ott áll: Közterületen kutyát csak pórázon és szájkosárral lehet sétáltatni, csakis a gazda felügyelete mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://generalpublic.blog.hu/api/trackback/id/tr402949225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Faigl Zoltán 2011.06.01. 18:10:01

Egy kis kiegészítés:

A cikk és az interjú kb. 2 hónapja készült. Azóta minden változatlan a környéken...Pedig a polgármester úr megígérte, hogy csinál valamit...
süti beállítások módosítása