Hirdetés

Csatlakozz hozzánk


Hirdetés

Hirdessen a General Public blogon!

Árainkról érdeklődjön a marketing@generalpublic.hu e-mail címen.

Kiemelt partnerünk:

Zöld Pardon: „Próbáltunk tárgyalni, de az alpolgármester nem volt ott”

2011.09.09. 23:35 Faigl Zoltán

„Többször is próbáltam időpontot egyeztetni a polgármester úrral, de nem sikerült, egyszer pedig elmentem az alpolgármesterhez, de a megbeszélt időpontban nem volt ott” – mondta Kővári Zsuzsanna, a Zöld Pardon egyik tulajdonosa, szerdán este, a Civil Rádió Merítés című műsorában a ZP tervezett bezárása kapcsán.

A XI. kerületi önkormányzat szerint érdemi tárgyalásokra lett volna szükség a Zöld Pardon és a Cafe del Rio további működését illetően. A hónapok óta tartó huzavona még mindig nem vezetett eredményre az azonban bizonyos, hogy Újbuda önkormányzata kitart álláspontja mellett, miszerint nem hosszabbítja meg a Zöld Pardon és a Rio közterület-használati szerződését. Egy augusztusi közlemény szerint a döntés hátterében kizárólag a környéken élő lakosok érdekeinek, életminőségének védelme áll.

Csak az önkormányzat szerint zavarja a lakókat a zaj?

A Zöld Pardon 24 órás telefonügyeletet üzemeltet, mellyen a környéken lakók bármikor bejelentést tehetnek, ha nyugalmukat zavaró tevékenységet tapasztalnak, a szórakozóhely járőrszolgálata pedig a helyszínre vonulva segít megoldani a helyzetet. A tulajdonosok a környéken élők informálásáról is gondoskodtak a lépcsőházakban elhelyezett falragaszokkal. A Civil Rádiónak nyilatkozva Kővári Zsuzsanna arról beszélt, hogy az ügyfélszolgálat működése óta megközelítőleg öt-tíz bejelentés érkezett egy szezonban, melyről később kiderült, hogy nem a Zöld Pardon vendégei hangoskodtak. Ezek után joggal tehetjük fel a kérdést: Tényleg a lakók nyugalma áll a határozat hátterében?

A Zöld Pardon előtt szeméthalom és szipusok foglalták a közparkot

Az önkormányzat határozata szerint november elsejei határidővel a szórakozóhely üzemeltetői kötelesek az eredeti állapotot visszaállítani a területen. A Zöld Pardon előtt azonban hajléktalanok, szipusok és szeméthalmok foglalták el a szóban forgó parkot. A tulajdonos azonban megnyugtat mindenkit, nem fognak szemetet hagyni a területen.

A ZP a legbiztonságosabb szórakozóhely Budapesten

A West-balkán tragédia óta jelentős mértékben szigorodtak az ezer fő feletti befogadóképességű szórakozóhelyek működési feltételei. Kővári Zsuzsanna szerint a ZP minden kitételnek maradéktalanul megfelel. Szabadtéri szórakozóhelyről beszélünk, széles kijáratokkal – mondta a tulajdonos. Hozzátette: évek óta bevett gyakorlat, hogy kártyás rendszerrel tartják számon a 18 év alatti fiatalok szórakozását. Az úgynevezett Zöldkártyát minden be és kilépéskor egy kártyaolvasón kell áthúzniuk a fiatalkorúaknak, így az interneten keresztül a szülők is nyomon követhetik gyermekük ZP-ben való tartózkodását. Emellett a kerületben saját járőrszolgálatot üzemeltetnek.

Szülők és gyermekeik karöltve tiltakoznak

Augusztus 23-án a szülők is összegyűltek a Zöld Pardonban, ezzel adva hangot tiltakozásuknak. A szórakozóhely fejlesztéseinek köszönhetően biztonságban tudhatjuk gyermekeiket, amikor szórakozni indulnak – mondta egy aggódó anyuka. Az egyik szülő még kisiskolás korban lévő lányával jár szórakozni. Jó dolognak tartom, hogy itt kulturált körülmények között nézhetem meg a koncerteket a kislányommal, és a szabadtér miatt nem kell féltenem a lányom egészségét a cigarettafüsttől, mely egy zárt helyen meglehetősen zavaró egy nem dohányzó számára.

A Zöld Pardon egyébként közel hetvenezer aláírást gyűjtött a bezárást ellenző petíción, szemben az önkormányzat hétezer támogatójával. E mellett a szórakozóhely szeptember 18-ra demonstrációt is szervez, melyről a General Public Blog is beszámol.

 A témával kapcsolatban bővebben a Civil Rádió Merítés című műsorában beszélt Kővári Zsuzsanna, a Zöld Pardon egyik tulajdonosa.

A bejegyzés trackback címe:

https://generalpublic.blog.hu/api/trackback/id/tr683214856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása