Hirdetés

Csatlakozz hozzánk


Hirdetés

Hirdessen a General Public blogon!

Árainkról érdeklődjön a marketing@generalpublic.hu e-mail címen.

Kiemelt partnerünk:

Elköltözik a General Public Blog

2012.02.03. 13:49 Faigl Zoltán

Kedves olvasóink!

Hamarosan elköltözik és átalakul a General Public. A már megszokott szöveges postok megszűnnek, helyette kizárólag videókkal foglalkozunk majd. Korábban már többször együttműködtünk a merites.hu oldallal, most pedig szorosabbra fűzük kapcsolatunkat, beolvadunk.

 A Merítés és Reggeli Merítés című műsorok oldala a közeljövőben nem csak írásban vagy hangban jelentkezik a legfrissebb hírekkel, videó rovattal is bővül, így a General Public a merites.hu-n belül működik tovább, mint GPTV.

Amíg a technikai módosítások folynak, kérjük szíves türelmüket!

Friss hírek minden nap: MERITES.HU

Üdvözlettel: A merites.hu szerkesztői

Mindig figyeljünk értékeinkre, a zsebesek nem alszanak (+ VIDEO)

2012.01.12. 13:55 Faigl Zoltán

A csipogó kiskutya árus figyel, a kedvesen mosolygó terítő árus néni takar, a kesztyűt, borotvát, esetleg melltartót kínálók – akiknek nem számít az ár, csak vigyük el a portékát – pedig elvégzik a piszkos munkát. Nagyjából így néz ki egy jól szervezett zsebtolvaj banda – mutatja be a Széll Kálmán teret a BRFK zseblopási alosztályának nyomozója, aki az inkognitó megőrzése miatt neve elhallgatását kérte. Megnéztük, hogyan dolgoznak a tolvajok, és hogyan a rendőrök?

Mentőmustra - így dolgoznak a gyermekmentők

2012.01.09. 06:00 Faigl Zoltán

Állami forrás nélkül, saját forrásból vásárolta a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány azt a mentőautót, mely a jelenleg elérhető legmodernebb készülékekkel felszerelt rohamkocsi. Az autó mintegy 33 millió forintos értéket képvisel. Az elsősorban gyermekek mentésére használt járműbe a General Public is beülhetett. Nézzék meg, hogy telik a mentősök egy munkanapja.

 

Egységes állami tűzoltóság alakul

2012.01.02. 15:22 Faigl Zoltán

Tűzoltóknak adott át kinevezéseket dr. Pintér Sándor, belügyminiszter az egységes állami katasztrófavédelmi szervezet megalakulásának alkalmából tartott rendezvényen hétfőn, a Syma csarnokban.

Mit szabad és mit nem 2012-ben?

2012.01.01. 13:52 Faigl Zoltán

Temérdek új jogszabály lép életbe az új alaptörvénnyel egy időben az év első napjától. A dohányzási tilalmak mellett változnak az oktatási és egészségügyi intézmények fenntartói, több jog illeti meg a magyarországi nemzetiségeket, egységes rendszer alakul ki a katasztrófavédelemben, valamint a polgárőri tevékenységet is szigorúbb feltételekhez kötik. Vasárnaptól 27 százalékos áfát fizetünk a vásárolt termékek után, és drágulnak az autópálya díjak. Ezen kívül hazánk hivatalos neve Magyar Köztársaság helyett január elsejétől Magyarország. Összefoglaltuk milyen új jogszabályokat kell betartanunk vasárnaptól.

Boldog Új Évet Kívánunk!

2012.01.01. 01:06 Faigl Zoltán

Minden kedves olvasónknak eredményekben gazdag Boldog Új Évet kíván a General Public Blog! Köszönjük, hogy egész évben minket választottak.

BUÉK.jpg

A parlament előtt tüntetnek az éhségsztrájkolók - kövesse élőben

2011.12.31. 17:40 Faigl Zoltán

Élőben közvetíti a merites.hu a Tiszta kezek mozgalom Kossuth téri tüntetését. A szombaton 18 órától tartott tüntetésen azok a szakszervezeti vezetők vonulnak a parlament elé, akik közel három hete folytatnak éhségsztrájkot az MTV szákház előtt.  

A hvg.hu információi szerint a sztrájkolók megteszik második büntetőfeljelentésüket a csütörtökön hajnalban történt erőszakos cselekmények miatt – jelentette be Nagy Navarro Balázs. A Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének vezetője. A biztonságiak csütörtök reggel fél hatkor megpróbálták eltávolítani az éhségsztrájkolókat a Kunigunda úti épület elöl. Nagy Navarro elmondta: csak civil kurázsijuk miatt nem sikerült őket kiszorítani a helyszínről.

A tüntetés eseményeinek rádiós közvetítését a Generalpublic.blog.hu oldalon is nyomon követheti:

 

Meghekkelték az MTV híradó weboldalát (Videó)

2011.12.30. 17:09 Faigl Zoltán

Új, kormánybarát weboldalt készített a Magyar Televízió híradójának a Kétfarkú Kutya Párt. A meghekkelt videóban kitakart ellenzéki politikusok, Hitler-bajusszal ábrázolt Vona Gábor, csillogó szemű Lázár János látható - Kovács Gergő, az KKP atyja által készített videóban, mely a december 23-ai MTV híradót hivatott parodizálni.

Az közszolgálati csatorna honlapjának mintájára készült weboldalon a gazdasági rovatban többek között a „Matolcsi: elsejétől 27 százalékra csökken az Áfa” vagy a „Schmidt Pál véletlenül aláírt több kanadai törvényt” című híreket is olvashatjuk. A belföld, külföld és bulvár rovatban ehhez hasonló hírek olvashatók. 

Az mtvhirado.com oldalon a csatorna híradójának manipulált változata látható, mely többek között az LMP december 23-ai akciójáról tudósít. Az ellenzéki politikusok mindegyikének arcát kitakarták, véleményüket, nyilatkozataikat zajjal elnémították.

Alekosz szereplését hozta a Jézuska az MTVA elnökének

2011.12.27. 10:45 Faigl Zoltán

Alekosz egy órás Muzsika Tv-s szereplését küldte el Böröcz Istvánnak, az MTVA vezetőjének egy blogger, ezzel reagálva az éhségsztrájkolók napok óta tartó zavarására. 

Ismétlődő zenével és erős reflektorokkal próbálják ellehetetleníteni Nagy Navarroék akcióját az MTV székháznál. Vasárnap este Schiffer András, a Lehet Más a Politika frakcióvezetője kihívta a rendőrséget a Kunigunda úti gyártóbázishoz, mert szerinte „kínozza” a munkáltató a sztrájkoló dolgozókat a fény és hanghatásokkal– írja a hvg.hu.

Ennek ellenére azonban egyre többen csatlakoznak az MTV székház előtt éhségsztrájkolókhoz, olvasható a Mentsük meg a Klubrádiót facebook csoport oldalán. A sztrájkolókkal töltötte a Szentestét Kónya Péter, a Szolidaritás mozgalom egyik alapítója is.  A Nagy Navarro Balázs által készített kép arról tanúskodik, hogy Karácsonykor sem csökkent a lelkesedés.

Balhé a Kossuth téren: Gyurcsányt is előállítják

2011.12.23. 12:10 Faigl Zoltán

Rendőrök vitték el Gyurcsány Ferencet a Kossuth térről, ahol LMP-s képviselők az ülés kezdete előtt a kapukhoz láncolták magukat. Közülük is többeket a Gyorskocsi utcába vittek. Az emberek a „demokráciát” jelszót skandálják. A rendőrség folyamatosan állít elő újabb tüntetőket.  Az eseményeket élőben közvetíti egy blogger.

Fotó: hvg.hu/Stiller Ákos

 

Szolidaritás: Eddig tartott a türelmünk a kormánnyal kapcsolatban

2011.12.21. 23:44 Faigl Zoltán

Szombaton országszerte több helyszínen, Budapesten pedig a Blaha Lujza és a Széll Kálmán téren vonultak utcára a Szolidaritás Mozgalom aktivistái. Székely Sándor, a mozgalom társelnöke hármas célt fogalmazott meg.

Nem a sztrájkolókra hívták a rendőröket, helyreigazítást kér az MTVA

2011.12.18. 20:42 Faigl Zoltán

Nem a sztrájkolók miatt hívta ki a rendőröket a közmédia Kunigunda utcai épületének biztonsági cége – derül ki az MTVA vasárnap kiadott közleményéből. Emiatt helyreigazítást kértek több internetes portáltól is. 

Rendőröket hívtak az MTV székház előtti éhségsztrájkolókra

2011.12.17. 18:13 Faigl Zoltán

Rendőrök érkeztek szombat este az MTVA székháznál múlt hét óta éhségsztrájkot folytatókért. A merites.hu úgy értesült, hogy a rendőröket az MTVA biztonsági szolgálata értesítette, mert szerintük magánterületet foglaltak el a sztrájkolók.

 

Jelenleg arról vitatkoznak, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tulajdonosa, avagy bérlője az említett területnek – tudtuk meg Nagy Navarro Balázstól, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének alelnökétől, aki Szávuly Arankával, a szervezet alelnökével együtt a múlt héten kezdett éhségsztrájkba, mert véleményük szerint a közmédiában manipulációk zajlanak.

Mucsi Nóra, a BRFK sajtóügyeletese megerősítette, hogy a rendőrséget az egyik biztonsági cég értesítette. Hozzátette: Mivel magánterületről van szó, a rendőrség így csak meghatározott esetekben járhat el, így rendőri intézkedés nem történt.

Az MTV és a Duna Tv december 3-i híradójában kitakarták Lomnici Zoltánt, volt főbírót, ekkor kezdett éhségsztrájkba Nagy Navarro Balázs, Szávuly Aranka, és a Duna tv-s Patakfalvy Sándor.

Az éhségsztrájkolókkal - két rendőr kíséretében - egy hadnagy közölte, hogy – mivel magánterületről van szó - csak azok tartózkodhatnak az említett helyen, akik belépésre jogosító kártyával rendelkeznek a székházba. Nagy Navarro a merites.hu kérdésére azt is elmondta, hogy ott tartózkodásuk óta már többször kérték az MTVA vezetőit, hogy mutassák be a tulajdonlásról, vagy bérlésről szóló hivatalos okiratot, ám ez eddig nem történt meg. Hozzátette: folyamatosan érkeznek az aktivisták és szimpatizánsok. Bár cserélődnek az emberek, több tíz ember mindig a helyszínen van és folytatják a sztrájkot – közölte Nagy Navarro Balázs.

Negyvenezer egészségügyis kap plusz pénzt decemberben

2011.12.14. 10:51 Faigl Zoltán

Közel negyvenkétezer, frontvonalban dolgozó egészségügyi alkalmazott kap egyszeri bérkiegészítést a népegészségügyi termékadóból befolyt pénzből – derül ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kedden kiadott közleményéből.

Rendőrökkel lakhatnak majd a hajléktalanok

2011.12.10. 00:44 Faigl Zoltán

Tüntetők zavarták meg Tarlós István, főpolgármester, Pintér Sándor, belügyminiszter, Bácskai János ferencvárosi polgármester és Pető György a Fővárosi Közterület-felügyelet vezetőjének épületbejárását, a IX. kerületben. A demonstrálók börtönszállóról vélekednek, Tarlós nem érti, miért tüntetnek a hajléktalanszálló bővítése ellen.