Hirdetés

Csatlakozz hozzánk


Hirdetés

Hirdessen a General Public blogon!

Árainkról érdeklődjön a marketing@generalpublic.hu e-mail címen.

Kiemelt partnerünk:

A világ szégyene a magyar törvényalkotás

2011.10.01. 22:46 Faigl Zoltán

A világ szégyenének nevezte a visszamenőleges törvényalkotást és a megszerzett jogok visszavételét Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke ma délutáni beszédében. A D-day elnevezésű tüntetéssorozat operatív törzsének tagja nagy vehemenciával beszélt az országban uralkodó megosztottságról.

„Ezt a bőrt már lehúzták rólam, de ezt nem adom!” Ezzel a mondattal nyitotta Árok Kornél beszédét, miközben egy bőrkabátot dobott le magáról. Az elnök dühének adott hangot, az emberek közti különbségtételt hangsúlyozva.

A Kossuth téri demonstráció után a mintegy 65 ezer fős tömeg hátat fordított a parlament épületének, és egy perces csenddel fejezték ki: nem értenek egyet a kormány politikájával.


Mit akar ez a kormány?

 

„Mit akar ez a kormány? Leszámolást? Polgárháborút?” - Állt a tömegben látható egyik transzparensen. A molinót tartó úr elmondta: ha az eddigi úton haladunk tovább, elképzelhetőnek tartja a felkelést. Egy másik tüntető szerint eddig nem szabad fajulnia a helyzetnek. Véleménye szerint ez a tüntetéssorozat az első lépés ahhoz, hogy a kormány elgondolkodjon.

Tudatos a megosztottság az országban?!

Székely Sándor, a Civil Kontroll egyesület képviselője beszédében kijelentette: Soha nem éreztük ennyire, hogy tudatosan meg akarják osztani az országot. Hazugságnak nevezte Orbán Viktor korábbi kijelentését, miszerint az országban nem lesz szükség megszorításra. Székely azt is elmondta, hogy jobb és baloldali szimpatizánsoktól függetlenül, mindenki élhető országot szeretne.

Sikeres volt partraszállás

Kónya Péter, a tüntetés operatív törzsének egyik vezetője kijelentette: csatlakoztak egymáshoz a szakszervezetek. Kónya felhívta a figyelmet arra, hogy el kell felejtenünk azt a vélekedést, ami szerint – ahogy fogalmazott – velünk semmi rossz nem történhet, de dögöljön meg a szomszéd tehene is. Beszédében hangsúlyozta: össze kell fognunk, mert csak egymásra számíthatunk. A vezető felszólalása végén bejelentette a Magyar Szolidaritás Mozgalom megalakulását.

Nem a politikai hovatartozás a fontos

A Kossuth téri tüntetés után a tömeg a Clark Ádám térre vonult, ahol a General Public kérdésére válaszolva Kónya Péter azt mondta: egy olyan országban szeretnének élni, ahol nem az a fontos, hogy valaki jobb vagy baloldalinak tekinti magát, hanem az, hogy tisztességesen, normálisan szeretnének dolgozni és élni az országban.

Nem valódi problémákról szólt a szociális konzultáció

Kónya, a General Publicnak adott interjújában nonszensznek nevezte a szociális konzultációt. Szerinte ebben nem az embereket valóban foglalkoztató problémákról tették fel a kérdéseket. A nyugalmazottak visszafoglalkoztatottsága kapcsán azt mondta: több kollégája önként jelentkezett a munkára, de elutasították őket arra hivatkozva, hogy nincs hely számukra.

Egyik fél sem enged

A kormány kijelentette: nem engednek a politikájukból. Árok Kornél úgy reagált erre, hogy ők sem fognak engedni a követelésekből, így megfelelő társadalmi támogatottság mellett további tüntetésekre lehet számítani.

A Kossuth téri demonstrációról összeállítást hallhatnak október 5-én 19 órakor a Civil Rádió Merítés című műsorában, ahol a General Public játékában két belépőjegyet sorsolunk ki az Álomautó Múzeumba.

Képek a tüntetésről: http://facebook.com/generalpublic

 

A bejegyzés trackback címe:

https://generalpublic.blog.hu/api/trackback/id/tr673271011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása