Hirdetés

Csatlakozz hozzánk


Hirdetés

Hirdessen a General Public blogon!

Árainkról érdeklődjön a marketing@generalpublic.hu e-mail címen.

Kiemelt partnerünk:

Szolidaritás: Eddig tartott a türelmünk a kormánnyal kapcsolatban

2011.12.21. 23:44 Faigl Zoltán

Szombaton országszerte több helyszínen, Budapesten pedig a Blaha Lujza és a Széll Kálmán téren vonultak utcára a Szolidaritás Mozgalom aktivistái. Székely Sándor, a mozgalom társelnöke hármas célt fogalmazott meg.

Az elnök szerint a kivonulásnak csak az egyik célja volt, hogy országos szinten megmutassák magukat. Bérelt felületre szerettünk volna kirakni plakátokat, de amikor a cég meglátta, hogy mit ábrázolnak, elálltak az üzlettől - mondta a társelnök. A szombati megmozdulással ezeket is megmutatták a nagyközönségnek. Hozzátette: Az eset ékes bizonyítéka annak, hogy Magyarországon mekkora „demokrácia” van.

Nekünk eddig tartott a türelmünk a kormánnyal kapcsolatban, ezt a kormányt el kell kergetni – mondta Székely. Felhívta a figyelmet arra is, hogy tisztában vannak vele, hogy a kormány távozásával alternatívát kell mondaniuk arra, hogy mit tegyen az ország. 

Székely a generalpublic.hu kérdésére azt mondta, meg szeretnék találni az egyensúlyt, hogy részben parlamenti tisztviselőkből, részben civilekből állhasson össze egy esetleges új kormány.

Péntek Ildikó, helyszíni kapcsolattartó azt mondta: a Széll Kálmán téren körülbelül százan, a Blaha Lujza téren, megközelítőleg háromszázan voltak. A kapcsolattartó pozitívan értékelte a létszámot: Ahhoz képest, hogy a Facebook-on kívül máshol nem hirdettük meg az akciót, ez jelentős létszám – mondta. Hozzátette, hogy az emberek nagy hajlandóságot mutattak arra, hogy a mozgalomhoz csatlakozzanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://generalpublic.blog.hu/api/trackback/id/tr963484190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása