Hirdetés

Csatlakozz hozzánk


Hirdetés

Hirdessen a General Public blogon!

Árainkról érdeklődjön a marketing@generalpublic.hu e-mail címen.

Kiemelt partnerünk:

Jelen van a testi fenyítés és a fizikai agresszió a közoktatásban

2011.06.08. 13:05 Faigl Zoltán

A testi fenyítés és a fizikai agresszió folyamatosan jelen van a közoktatásban – mondta el Aáry-Tamás Lajos, szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján, az MTI kérdésére válaszolva. Az oktatási jogok biztosa 2010. évi beszámolójában érdekes jelenségként említette, hogy a különböző konfliktusok a parlamenti választások idején a kampányokban csapódnak le. Ilyenkor a panaszok száma is csökkenő tendenciát mutat, de a tavalyi évhez képest számuk nem lett kevesebb.

A beadványok kétharmadát továbbra is a közoktatásban tanulók, egyharmadát pedig a felsőoktatásban résztvevők fogalmazzák meg. A szülők 275, a tanulók 650 panaszt tettek, míg 322 beadvány pedagógusoktól, intézményvezetőktől érkezett. Aáry-Tamás Lajos az előző év tapasztalatait összegezve azt mondta: hasonló típusú ügyekkel találkoznak, mint korábban, és elismerte, a testi fenyítés és a fizikai agresszió folyamatosan jelen van a közoktatásban, áldozat és elkövető pedig mindegyik fél lehet.

A biztos új jelenségként említette az internetes közösségi oldalak és az iskola kapcsolatát, amely sok konfliktus forrása lehet, ezért ezzel az idén átfogóan szeretnének foglalkozni. Ha gond merül fel a családdal, vagy a gyerekkel kapcsolatban, gyakran fordulnak az intézmények az eltanácsolás eszközéhez, ami azonban csak a „probléma transzportálása”, és nem vezet megoldásra – emelte ki beszédében az oktatási jogok biztosa.

(forrás: MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://generalpublic.blog.hu/api/trackback/id/tr42967612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyani · http://skypesuli.hu/ 2011.06.08. 23:03:53

elég szomorú, és ne feledkezzünk meg a tanárverésekről se..

Faigl Zoltán 2011.06.09. 16:59:54

@Gyani: Na igen... És mit gondolsz/gondoltok, hogy lehetne elejét venni az efféle agressziónak? Kíváncsi vagyok a véleményedre/véleményetekre.
süti beállítások módosítása