Hirdetés

Csatlakozz hozzánk


Hirdetés

Hirdessen a General Public blogon!

Árainkról érdeklődjön a marketing@generalpublic.hu e-mail címen.

Kiemelt partnerünk:

Szociális konzultáció: Hamisak és törvénysértők a kérdőívek!?

2011.06.15. 18:27 Faigl Zoltán

Nyakó István MSZP-s képviselő szerdán, az MTI-nek küldött közleményében hamisnak és törvénysértőnek nevezte a konzultációs kérdőíveket. Emlékeztetett arra, hogy Jóri András adatvédelmi biztos a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény előírásaival ellentétesnek találta a konzultáció keretében végzett adatkezelést. Az MSZP-s képviselő elmondta: pártja továbbra is parlamenti bizottság felállítását sürgeti, a szociális konzultáció kivizsgálására.

Az LMP is kifogásolja a szociális kérdőívek adatkezelési adta hírül az Országos Sajtószolgálat. Schiffer András, a párt frakcióvezetője ismeretlen tettes ellen, személyes adattal való visszaélés, és az arra való felbujtás ügyében tett feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

A miniszterelnök szóvivője eközben a Szarajevóban tárgyaló Orbán Viktor magyar kormányfő delegációjának tagjaként óriási sikerként értékelte a szociális konzultációt – jelentette Helmeczi Zoltán, az MTI tudósítója.

Szijjártó Péter szerint a több mint egymillió visszaküldött kérdőív bizonyság arra, hogy a konzultációkon alapuló kormányzás sikeres lehet.

A szóvivő elmondta: az emberek mindennapi életüket érintő fontos kérdésekben mondtak véleményt. Hozzátette: a parlament előtt nagyon fontos törvényalkotási munka áll, az év végéig ugyanis meg kell alkotni az emberek életét leginkább befolyásoló új alaptörvényből fakadó jogszabályokat. Ezek megalkotásánál a szociális konzultáció eredménye fontos iránymutatást ad majd, mint az az alkotmányozás esetében is történt – közölte.

A konzultáció eredményét a tervek szerint június 30-ig hozzák nyilvánosságra.

 

(Forrás: MTI, OS)

A bejegyzés trackback címe:

https://generalpublic.blog.hu/api/trackback/id/tr102986800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása