Hirdetés

Csatlakozz hozzánk


Hirdetés

Hirdessen a General Public blogon!

Árainkról érdeklődjön a marketing@generalpublic.hu e-mail címen.

Kiemelt partnerünk:

Budapest legsúlyosabb problémáit szedték könyvbe Tarlósék

2011.07.08. 15:50 Faigl Zoltán

 

Budapest ötven legsúlyosabb problémájáról állított össze úgynevezett fehér könyvet a városvezetés, melynek célja, hogy bemutassa, milyen állapotban kezdte meg a munkát a városvezetés – jelentette be Tarlós István szerdai sajtótájékoztatóján.
Emlékeztetett: később összeállítják a hagyatékot, hogy valamihez viszonyítható legyen az eredmény.
„Bár a könyvben az ötven legsúlyosabb problémát tartalmazza, ne higgyék, hogy nincs több” – mondta a főpolgármester. A gyűjteményben adatok és tények szerepelnek, amelyeket a hivatal munkatársai gyűjtöttek össze. Tarlós arra is kitért, hogy az anyagban a készítés időpontjának megfelelő pontosságú adatok vannak, és hozzátette, ezek nagyságrendileg igazak most és később is.
Az MSZP helyesli, hogy elkészült a fehér könyv és látszanak a feladatok, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a könyvben nem szerepel, mit kíván kezdeni a vezetés a kórházakkal, az iskolákkal és a színházakkal – értesült az MTI.
Horváth Csaba, a párt fővárosi frakciójának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: „világos az origó, amit meg kell haladni, de "3 év és 3 hónap múlva az MSZP is készít egy fehér könyvet és értékel". A készülő füzettel kapcsolatban annyit mondott a politikus, hogy egyelőre sovány, Tarlós István főpolgármesternek a szimbolikus lépéseken túl, még nem voltak érdemi intézkedései. Horváth Csaba ellentmondásosnak találta azt a tényt, hogy Tarlós István 9 hónapja azzal a lelkesedéssel kezdte meg a munkát, hogy az összes létező problémára megvan a válaszuk, ehhez képest eddig csak zászlócsere, utca és térátnevezések történtek.
Az LMP is üdvözölte a bemutatott anyagot, sajnálják azonban, hogy néhány fontos ügy kimaradt a felsorolásból. – közölték. A párt szerint hitelesebb lenne a könyv, ha a "Fidesz által is érintett mutyi szagú eseteket" is magában foglalná. Példaként említették, hogy a Margit hidat tárgyaló rövid bekezdésből kimaradt, hogy az eredetileg becsült ár több, mint duplájáért - 13 milliárd helyett 30 milliárdért -  valósult meg a felújítás egy "Fidesz közelinek tartott" cég közreműködésével.
Tarlós kijelentette: az anyag kapcsán nem fog vitatkozni és kommentárokra reagálni, és ha valaki vitat valamit, a hírforrás megnevezése mellett az internetre teszik az érintett szerződést, bizonylatot, levelet, illetve határozatot, a dátum és az aláírók nevének feltüntetésével.
 
A fehér könyv INNEN tölthető le!
 
(Forrás: MTI)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://generalpublic.blog.hu/api/trackback/id/tr13050723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása