Hirdetés

Csatlakozz hozzánk


Hirdetés

Hirdessen a General Public blogon!

Árainkról érdeklődjön a marketing@generalpublic.hu e-mail címen.

Kiemelt partnerünk:

Egységes állami tűzoltóság alakul

2012.01.02. 15:22 Faigl Zoltán

Tűzoltóknak adott át kinevezéseket dr. Pintér Sándor, belügyminiszter az egységes állami katasztrófavédelmi szervezet megalakulásának alkalmából tartott rendezvényen hétfőn, a Syma csarnokban.

Dr. Bakodi György tűzoltó főhadnagy átvette az állami fennhatóság alá került szervezet parancsnokságát. Január elsejei hatállyal kinevezték Bérci Sándor, dandártábornokot országos tűzvédelmi főfelügyelőnek, Tóth Ferencet országos polgári főfelügyelőnek, Kossa Györgyöt pedig országos iparbiztonsági főfelügyelőnek. Rajtuk kívül Varga Ferenc tűzoltó ezredes kapta feladatául az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetését. Pintér Sándor, ezredesi rangot adott Szatmári Imre alezredesnek, az OKF Csongrád megyei igazgatójának.

A kinevezések után Orbán Viktor miniszterelnök beszédében valódi sikerágazatként értékelte a magyarországi katasztrófavédelem munkáját. Azt mondta: az új rendszer gyorsan és hatékonyan lesz képes reagálni a helyzetekre. Véleménye szerint egy, a mostanihoz hasonló rendszerrel elkerülhető lett volna a kolontári vörösiszap-katasztrófa. Az állam mostantól nem moshatja kezét, ha a katasztrófavédelemben valami nem működik rendesen – zárta beszédét a miniszterelnök.

A tavalyi év szeptemberében elfogadott katasztrófavédelmi törvény értelmében tehát január elsejétől az önkormányzati tűzoltóságok az egységes katasztrófavédelmi szervezetrendszeren belül működő állami tűzoltóságokká alakulnak át.

A bejegyzés trackback címe:

https://generalpublic.blog.hu/api/trackback/id/tr353514003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása