Hirdetés

Csatlakozz hozzánk


Hirdetés

Hirdessen a General Public blogon!

Árainkról érdeklődjön a marketing@generalpublic.hu e-mail címen.

Kiemelt partnerünk:

Új magyar rekord: elkészült a világ legnagyobb szaloncukra

2011.12.07. 17:38 Faigl Zoltán

Szerdán mutatták be a világ legnagyobb szaloncukrát Budapesten. A gigaédesség 104 centiméter hosszú, 55 centi széles és 38 centi magas. Súlya 209 kiló, melyből száznyolcvanat a marcipán töltelék tesz ki.

 

A világrekordnak számító desszert méreteinek hitelesítését Sebestyén István, a magyarországi rekordok regisztrátora végezte. A szaloncukornak ugyanolyan anyagokból és eljárással kell készülnie, mint a hétköznapi életből ismertnek – mondta a regisztrátor. Statisztikai adatok szerint körülbelül négyezer tonna szaloncukor fogy évente, melynek legnagyobb százalékát a Karácsonyt megelőző három-négy hétben vásároljuk. Érdekesség, hogy különféle desszertekből egész év alatt fogyasztjuk el ugyanezt a mennyiséget.
 

 

Sántha Sándor vezérigazgató a leleplezés előtt kifejtette: azért készítették a gigászi méretű édességet, hogy felhívják a figyelmet a szaloncukorra, mint hungarikumra, és a fogyasztókat a valódi csokoládéból készült minőségi szaloncukor vásárlására ösztönözzék. A vezérigazgató aggodalmát fejezte ki a drasztikus drágulással kapcsolatban, ezáltal ugyanis a fogyasztók a silányabb minőségű, de olcsóbb termékeket fogják előnyben részesíteni.

Sántha a népegészségügyi termékadó kapcsán azt mondta: túl hirtelen került bevezetésre, az iparnak nem volt ideje felkészülni rá, valamint aránytalannak nevezte az adó mértékét. Ahogy fogalmazott, az édességek a napi kalória bevitelnek körülbelül öt százalékáért felelősek, ezzel szemben a teljes adótartalom hetven százalékát viseli az édesipar.

Gyaraky Zoltán, a Vidékfejlesztési minisztérium főosztályvezetője a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az élelmiszeripar az Unió legnagyobb volumenű ágazata, ezzel szemben Magyarországon harminc százalékos visszaesés tapasztalható. Gyaraky szerint meg kell újulnia az együttműködéseknek az élelmiszeriparban. A főosztályvezető szerint a gazdaság jól tükrözi az élelmiszeripar helyzetét. Ahogy a gazdaságnak megy, úgy megy az élelmiszeriparnak is – mondta.

Az óriás szaloncukrot - mely megközelítőleg húszezer darab eredeti méretű édességet tesz ki - a cég a Béke Gyermekotthonnak ajánlotta fel, melyet Lisztes András vett át jelképesen az otthon képviseletében.

Lájkold facebook oldalunkat is!

Képek a sajtótájékoztatóról és a gyárlátogatásról: facebook.com/generalpublic

A bejegyzés trackback címe:

https://generalpublic.blog.hu/api/trackback/id/tr683446176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása