Hirdetés

Csatlakozz hozzánk


Hirdetés

Hirdessen a General Public blogon!

Árainkról érdeklődjön a marketing@generalpublic.hu e-mail címen.

Kiemelt partnerünk:

Semjén: ”Megharcolunk minden magyarért!”

2011.06.04. 12:51 Faigl Zoltán

Idén tizenegyezer diák utazhat a környező országok magyar lakta területeire a Határtalanul! program keretében – mondta Semjén Zsolt a Nemzeti Összetartozás Napja megnyitóján a Budai várban. A program célja, hogy minden magyar iskolás életében legalább egyszer ellátogathasson határon túli magyarok közé.  A miniszterelnök-helyettes egy Nemzeti Regiszter elindításáról is beszélt, melyet az interneten keresztül minden magyar, lakhelyétől függetlenül elérhet, ezzel is erősítve bennük magyarság tudatot.

Hoffmann Rózsa, Oktatásért Felelős Államtitkár szerint az egységes Európában a határok feloldódni látszanak, mely kapcsán kiemelte a pedagógusok szerepét a magyar kultúra és a magyar nyelv művelésében.

A Magyar kultúra Alapítvány épülete előtt felállított színpadon Répás Zsuzsanna, Nemzetpolitikáért Felelős Helyettes-Államtitkár utalt a Hoffmann Rózsa által említett határozatra, melynek külön feladata, a Magyarság Háza intézményének felállítása. A központnak nevelő és oktató szerepe lesz.

A programban résztvevő Aszódi Evangélikus Gimnázium képviselőjeként Péterfi Gábor elmondta: véleménye szerint ezek az élmények sokkal közelebb hozzák a diákokat Trianonhoz, mint ha csak tanórán lenne szó róluk.

A programok után Semjén Zsolt, Hoffmann Rózsa és Répás Zsuzsanna személyesen búcsúzott a mai napon útnak induló mintegy 725 iskolástól.  

 

 

 

 

További képek:

A bejegyzés trackback címe:

https://generalpublic.blog.hu/api/trackback/id/tr462956282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása