Hirdetés

Csatlakozz hozzánk


Hirdetés

Hirdessen a General Public blogon!

Árainkról érdeklődjön a marketing@generalpublic.hu e-mail címen.

Kiemelt partnerünk:

Éhségsztrájkba kezdenek a szülők, de az iskolát így is bezárják

2011.06.14. 20:58 Faigl Zoltán

Éhségsztrájkba kezdenek a szülők szombaton a kaposvári Toldi Általános Iskola és Gimnázium előtt, így tiltakozva az intézmény bezárása ellen – jelentette be Klimóné Csongovai Hilda, az iskola szülői szervezetének elnöke kedden, az LMP parlamenti sajtótájékoztatóján.

Az elnök az MTI-nek azt mondta, hogy a somogyi megyeszékhely vezetői nem tárgyalnak velük az ügyben, és a megkeresett kormányhivataltól sem kaptak választ, ezért döntöttek az éhségsztrájk megkezdése mellett.

Lugosi András, a budapesti Janikovszky Éva iskola szülői szervezetének vezetőségi tagja azt emelte ki, hogy az ország nehéz gazdasági helyzetéből még nem következik, hogy irracionális döntéseket kellene hozni és jól működő iskolákat bezárni. Felhívta a figyelmet, hogy ezekkel a lépésekkel az önkormányzatok "szinte kivétel nélkül megsértik a törvényeket". Elmondása szerint Kaposváron nem tájékoztatták a szülőket a döntésről, a Janikovszky Éva iskola esetében pedig a tájékoztatás mikéntje nem felelt meg a jogszabályi kritériumoknak.

A jogutód iskola jelenleg nem képes kétszáznál több tanuló befogadására, a bezárás pedig több mint négyszáz gyermeket érint. A tanulók elhelyezésének módjáról jelenleg nincs hivatalos információ. Az iskolabezárások elkerülésére egyetlen lehetőségként a Nemzeti Iskolamentő Alap létrehozása merült fel, mely anyagi segítséget nyújthatna az önkormányzatoknak.

 A parlament kedden szavaz a tervezetről, mondta Osztolykán Ágnes, az LMP képviselője, addig viszont kétséges, hogy a Toldiban és a Janikovszkyban a 2011/2012-es tanévnyitón felcsendülhet a Himnusz új, könnyebben énekelhető változata.

(Forrás: MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://generalpublic.blog.hu/api/trackback/id/tr192984402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása