Hirdetés

Csatlakozz hozzánk


Hirdetés

Hirdessen a General Public blogon!

Árainkról érdeklődjön a marketing@generalpublic.hu e-mail címen.

Kiemelt partnerünk:

Tilos az utcazenélés és a szórólapozás az aluljárókban (+VIDEÓ)

2011.06.20. 16:00 Faigl Zoltán

 

A budapesti városvezetés azt kéri, hogy a Fővárosi Közgyűlés közterület-hasznosítási bizottsága ne adjon engedélyt az aluljárókra – hangzott el a bizottság szerdai ülésén. Az indoklás szerint a szórólapozás szemeteléssel jár, a zene pedig túl hangos az akusztikai körülmények miatt.

Unghy Attila, a testület fideszes elnöke azt mondta: a város mereven áll a kérdéshez, és hozzátette: minden tevékenységet megszüntetnének az aluljárókban, ami nem a közlekedéssel kapcsolatos. Véleménye szerint a nyári időszakban szabadtéren lehet tartani a zenélést, és a szórólapozást, de az őszi, téli időszak előtt újra kell gondolni a dolgot.

A General Public Blog megkérdezte az embereket, hogy őket zavarja-e az utcai zenélés, valamint a leginkább érintettek, maguk a zenészek is kifejtették véleményüket.

Losonczy Pál, a bizottság jobbikos alelnöke úgy véli, sehol nincs olyan város a világon, ahol ne lehetne aluljáróban zenélni. Felhívta a figyelmet arra is, hogy Magyarországon többnyire megélhetési utcazenészek vannak. Hozzátette azt is, hogy a hegedű hangja szabadtéren nem érvényesül úgy, mint az aluljárókban.

A fővárosi közgyűlés április 27-én döntött arról, hogy engedélyköteles lesz a szórólapozás és az utcai zenélés. Az erről szóló rendelet a tevékenységekkel kapcsolatos tarifákat is szabályozza, melyek a zenélés esetében egy négyzetméterre 160 és 230 forint között van naponta, szórólapozásnál ez az összeg minimum 3000, maximum 9100 forint négyzetméterenként havonta.

(Forrás: MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://generalpublic.blog.hu/api/trackback/id/tr492986858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása