Hirdetés

Csatlakozz hozzánk


Hirdetés

Hirdessen a General Public blogon!

Árainkról érdeklődjön a marketing@generalpublic.hu e-mail címen.

Kiemelt partnerünk:

Ebbe belerokkan az ország

2011.08.25. 23:32 Faigl Zoltán

Jelentősen nőtt a mozgáskorlátozottak számára kiadott parkolókártyákkal való visszaélések száma – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság MTI kérésére megküldött adatsorából.

Alig pár hónapja, hogy több embert is előállítottak rokkantkártyával való visszaélés miatt, a rendőrség akciója nem rettentette el a csalókat.

Az ORFK statisztikája szerint országszerte több mint 650 bűncselekményt követtek el a parkolókártyákkal, melyek több mint kétharmadát, 480 esetet a fővárosban. Ez a szám a tavalyi évben 114 eset volt.

Drága autó, drága benzin, parkolásra nem futja…

Az eset pikantériáját az adja, hogy többnyire drága, luxusautók szélvédői mögött láthatóak a rokkantkártyák. Elgondolkodtató tehát, hogy mi ennek az oka. Vagy valamilyen balesetből kifolyólag tényleg mozgáskorlátozott a tulajdonos, és kártérítésként annyi pénzhez jutott, amiből futotta a luxusautóra, vagy csaló. De ha csaló, és futja drága autóra, akkor parkolásra miért nem?

Nincs apróm, messze van a parkolóautomata…

Kifogásra sincs lehetőség, mivel a mobil parkolás lehetővé teszi a mobiltelefonon keresztül történő fizetést, így az sem jelentet problémát, ha nincs elég aprónk, vagy lusták vagyunk elsétálni a parkolóóráig.

A rendőrség tehetetlen

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: elsősorban a belvárosban tapasztalták azt, hogy jogosulatlanul használnak igazolványokat. Hozzátette: jellemzően az ötödik, a hatodik, a második és a harmadik kerületben követik el ezeket a bűncselekményeket.  A rendőrség azonban hiába veszi fel a harcot a csalókkal mindaddig, míg a háziorvosok állíthatják ki az igazolványokat. Ezzel a parkolási cégek is jelentős összegtől esnek el.

Ősszel jöhet az új rendelet

A kormány őszre tervezi a mozgáskorlátozottakra vonatkozó szabályozás felülvizsgálatát és megújítását. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter július végén tett nyilatkozatában azt mondta: a kormány már lépéseket tett, és az országban több helyen is razziákat tartott a rendőrség a számos visszaélés miatt.

Forrás: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://generalpublic.blog.hu/api/trackback/id/tr773180833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása