Hirdetés

Csatlakozz hozzánk


Hirdetés

Hirdessen a General Public blogon!

Árainkról érdeklődjön a marketing@generalpublic.hu e-mail címen.

Kiemelt partnerünk:

Nem engedték be Budapestre a tüntetésre érkezőket (+VIDEO)

2011.09.29. 23:21 Faigl Zoltán

Négyszáz fő részvételével kezdődött a Clark Ádám téren a rendvédelmi dolgozók  által meghirdetett tüntetéssorozat, a D-day. Árok Kornél, a hivatásos tűzoltók független szakszervezetének elnökével épp interjúnk közben közölték: a rendőrség az M3-as autópályán megállította, és visszafordította a demonstrációra tartó buszokat. Elmondása szerint a rendőrök ezzel törvénysértést követtek el.

Árok Kornél elmondta: tíz pontban fogalmazták meg követeléseiket a kormánnyal szemben. A passzusok közé a demokrácia védelme mellett, a munkavállalók jogainak védelme, a háromoldalú érdekegyeztetés visszaállítása, valamint a korkedvezményes nyugdíj is helyet kapott.

Nem mindenkinek járna a korkedvezmény

Arra a kérdésre, hogy az irodai alkalmazásban lévő rendvédelmi dolgozóknak is jogszerűnek tartja-e a korkedvezményt, az elnök azt mondta: ez egy tárgyalási alap lehetett volna, ha a tisztviselők hajlandóak lettek volna átnézni a munkaköröket, kinek és mennyi korkedvezmény jár. Ezzel szemben mindenkinél eltörölték ezt – tette hozzá.

„Nátriumrobbanás miatt tönkrement a szemem…”

Csabai László, nyugalmazott tűzoltó a General Public Blog kérdésére válaszolva elmondta: 1996-ban nátriumrobbanás miatt súlyosan sérült a szeme, de akkor azt mondták, a szolgálati törvénykönyv alapján ebből nem származhat hátránya. A volt tűzoltó hozzátette: öt éve vonult nyugállományba, ugyanis sérüléséből adódóan nem tudtak neki szolgálatot bizosítani.

A rendre esküdtek, bohócként végzik!?

A bohócnak öltözött tűzoltó az interjúban arról beszélt, hogy a most felesküdött rendőrtiszti főiskolások számára nem lehet hiteles a mindenkori miniszterelnök beszéde, mert nincs garancia, hogy az elhangzottakat nem vétózzák meg.

Ez csak a kezdet

Kónya Péter, a tüntetés operatív törzsének tagja az atv-nek adott interjújában elmondta: a szombati, Parlament előtti tüntetésen sokkal nagyobb tömegre számítanak. Hozzátette: a jövő héttől országszerte félpályás útlezárásokkal kívánnak tiltakozni a kormány politikája ellen.

A forgalom csak nagyon lassan haladt a Clark Ádám tér környékén. Megkérdezésünkre néhány autós obszcén szavakkal illette a tüntetőket és a kialakult forgalmi dugót, mások azt mondták, ez erre felé teljesen megszokott.

 

A General Public Blog a következő napokon is beszámol majd a tüntetéssorozatról, október 7-én, szerdán pedig a Civil Rádió Merítés című műsorában hallhatnak összeállítást a demonstrációról. A tüntetésen készült képeket a facebook.com/generalpublic oldalon tekinthetik meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://generalpublic.blog.hu/api/trackback/id/tr23266574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása