Hirdetés

Csatlakozz hozzánk


Hirdetés

Hirdessen a General Public blogon!

Árainkról érdeklődjön a marketing@generalpublic.hu e-mail címen.

Kiemelt partnerünk:

D-day: A szombati nap lesz a nagy durranás

2011.10.01. 11:08 Faigl Zoltán

Kevesen voltak pénteken a Clark Ádám téren, de a nap zömében azzal telt, hogy a szombati nagy demonstrációra készülnek – mondta el Kónya Péter, az operatív törzs egyik vezetője. Kérdésünkre válaszolva sikeresnek értékelte a csütörtöki „partra szállást”.

A vezető azt is elmondta, hogy több mint százan az éjszakát is a téren töltötték és folytatták a demonstrációt. A tüntetők eközben a „tolvaj fidesz” feliratot rakták ki gyertyákból, illetve festették a macskakövekre. Ellenük a rendőrség közterületen történt rongálás miatt eljárást indított.

 

A tanárok nem jutottak el a demonstrációra

Kónya Péter azt is elmondta, hogy csütörtökön a rendőrök által megállított és visszafordított buszok nem jutottak el a tüntetés helyszínére. A vezető arra kér mindenkit, hogy akivel hasonló eset történik, készítsen videó illetve hangfelvételeket, és juttassa el hozzájuk, hogy megtehessék a megfelelő jogi lépéseket. A rendőrség egyébként belső vizsgálatot rendelt el a történtek miatt.

Társadalmi kerekasztal, avagy beszéljük meg a problémákat

A Civil Kontroll egyesület szervezésében, pénteken 17 órakor kezdődött az Egymillióan a Demokráciáért kerekasztal beszélgetés. Székely Sándor az esemény egyik szószólója a General Public Blognak nyilatkozva elmondta: úgy gondolják, hogy Magyarország problémáinak megoldása úgy kezdődhet el, ha ezeket kibeszélik. Hozzátette: ez egy szimbolikus rendezvény, de lesznek további kerekasztalok mind Budapesten, mind vidéken.

Az ötlet nem elég, meg is kell valósítani

Székely Sándor arra is kitért, hogy a civil megmozdulásoknak köszönhetően rengeteg vélemény van, de ezek a gondolatok nem találkoznak, és nem kerülnek kidolgozásra. Elmondása szerint a céljuk és a feladatuk az, hogy összehozzák ezeket a szervezeteket, esetleg pártokat, és az ötletek kidolgozásra, és megvalósításra kerüljenek.

A demonstráció napjairól összefoglalót hallgatnak szerdán 19 órától, a Civil Rádió Merítés című műsorában.

További képek: http://facebook.com/generalpublic

A bejegyzés trackback címe:

https://generalpublic.blog.hu/api/trackback/id/tr983269464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása