Hirdetés

Csatlakozz hozzánk


Hirdetés

Hirdessen a General Public blogon!

Árainkról érdeklődjön a marketing@generalpublic.hu e-mail címen.

Kiemelt partnerünk:

Manipulált tanulmánnyal bizonyították az autók környezetszennyezését

2011.11.09. 22:43 Faigl Zoltán

Manipulált, hiteltelen adatokkal és feltételezésekkel bizonyította a Levegő Munkacsoport az autósok környezetkárosító hatását, hogy különböző adókat vethessenek ki rájuk – írja az Emberibb Parkolásért Mozgalom, az Országos Sajtószolgálathoz szerdán eljuttatott közleményében.

A Mozgalom szerint több országban szándékosan, a magyarországinál jóval alacsonyabban tartják az autósok költségeit, hogy a vállalkozások és az áruszállítás költségei ne legyenek inflációgerjesztő és árdrágító hatással. Közismert tény ugyanis, hogy a gazdaság egyik leghúzóbb ágazata az autóipar, és a hozzá tartozó javítási hálózat és üzemanyag ellátás.
 

Az ország is megszenvedi a kárát magas költségeknek

Az Emberibb Parkolásért Mozgalom szerint hazánk is megszenvedi a kárát a magas autós költségeknek. Sokmilliós adókiesést jelent a tranzitforgalom és a határmentiek külföldi tankolása és a külföldi autóüzemeltetések – írják.

Könnyű nekik, ott a fejlett nyugaton

A Mozgalom erőteljesen bírálta a Levegő Munkacsoportot. Közleményükben arról írnak, hogy „könnyű közlekedhető úthálózatot, körgyűrűket, rengeteg P+R parkolót, aluljárókat építeni, 30 évnél fiatalabb légkondicionált tiszta buszokkal, metró kocsikkal közlekedni, zöld hullámra állítani a lámpákat, logikus és áttekinthető közlekedést megszervezni, eltörölni a fizetőparkolást, nélkülözni az ostoba dugódíjat”.

Szándékosan szított ellenszenv

Véleményük szerint a Levegő Munkacsoport – ahogy fogalmaztak - irdatlan adók kivetésének ötletével hímzett környezetvédelmi köntösbe burkolják az autózó bűnözők  iránt érzett ellenszenvüket. Az ügyben kerestük a Levegő Munkacsoportot, ám megkeresésünkre eddig nem érkezett válasz.

A Mozgalom szerint úgy kellene védeni a környezet, hogy azzal ne másokat károsítanak. Bár több városban még mindig érvényben van a szmogriadó tájékoztatási, vagy riasztási fokozata, nem látszik csökkenni az autózók száma. A budapesti utakon a reggeli és délutáni dugók, torlódások továbbra is hasonló köntöst öltenek, mint a riadó előtt. A tapasztalat az, hogy aki egyszer hozzászokott a kényelmes négy kerékhez, igen nehezen fog lemondani róla, az egekbe szökő üzemanyagár ellenére sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://generalpublic.blog.hu/api/trackback/id/tr833367009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása