Hirdetés

Csatlakozz hozzánk


Hirdetés

Hirdessen a General Public blogon!

Árainkról érdeklődjön a marketing@generalpublic.hu e-mail címen.

Kiemelt partnerünk:

November 15-ig lehet diákigazolvány nélkül utazni

2011.11.09. 13:50 Faigl Zoltán

Meghosszabbítja a BKV a határidőt a diákigazolvány nélküli tanulók számára – olvasható a Vállalat honlapján. Egyes esetekben idén is késedelmet szenved a diákigazolványok kiállítása, ezért az oktatási szaktárca kezdeményezésével összhangban a korábbi közleményükben kihirdetett október 31-i időpont helyett november 15-ig utazhatnak igazolvány nélkül a tanulók.

Ez azonban nem jelenti, hogy bárki diákként veheti igénybe a járműveket. Az utazók az iskolák által kiadott tanulói jogviszony-igazolást, hallgatói jogviszony-igazolást, illetve a közoktatási vagy felsőoktatási diákigazolvány-igénylőlapoknak az iskolák által hitelesített másolatát kell bemutatniuk az ellenőröknek.

Bérletesek figyelem!

Bérlet használata esetén a szelvényre a diákigazolvány sorszáma helyett a 14 éven felüli, személyi igazolvánnyal rendelkezők az igazolvány sorszámát, személyi igazolvánnyal nem rendelkezők a születési dátumukat tüntessék fel a szelvényen – kéri a Közlekedési Vállalat.

November 15. után csak a diákigazolvány szám lehet a bérleten

Közleményük szerint november 15. után kizárólag a diákigazolványok jogosítanak a tanulói kedvezmény igénybe vételére. Ennek megfelelően az említett időpont után kizárólag a diákigazolvány száma szerepelhet a bérleteken.

Ha már ráírtad, fizess

A vállalat azt írja, aki későbbi lejáratú bérlettel utazik, és nem a diákigazolvány száma szerepel rajta, annak 250 forintos kezelési díjat kell majd fizetnie, és ki kell cseréltetnie a bérletszelvényt. Ennek elmulasztása esetén kiszabhatják rá a hatezer forintos helyszíni bírságot vagy a tizenkétezer forintos pótdíjat, így megéri odafigyelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://generalpublic.blog.hu/api/trackback/id/tr553365795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása